Az SGNEXT Internet Consultancy személyre szabott informatikai megoldásokat kínál magánszemélyek és kisvállalkozások részére.

Hírek


WannaCry zsarolóvírus

2017 14., 13:44

A WannaCry ellen a Microsoft kiadta a hivatalos frissítéseket. Minden, a Windows 10 előtti rendszer érintett. Az ezekhez kapcsolódó frissítések az alábbi linkeken tölthetők le:


Megelőző védekezés

A vírus távolról is megfertőzheti a gépet a biztonsági sérülékenység kihasználásával, azonban a legjellemzőbb terjedési módja a fertőző e-mail melléklet megnyitása. Soha ne nyissunk meg olyan e-mail mellékletet, amely e-mail feladóját nem ismerjük vagy nem bízunk meg benne.


Teendők a vírusfertőzés esetén

A legfontosabb, hogy a számítógépet azonnal távolítsuk el a helyi hálózatról (amennyiben az hálózathoz kapcsolódik), mert a vírus képes feltérképezni és megfertőzni a hálózaton megtalálható összes gépet.

Nagyon fontos, hogy az összes fontos fájlunkról, dokumentumunkról legyen biztonsági mentés. A fertőzött gépet a támadás után újra kell telepíteni, és az adatokat a biztonsági mentésből visszaállítani.

Tájékoztatás - ügyeleti rendelkezésre állás

2016 06., 17:00

2016. április 07. 12:00 és 2016. április 11. 14:00 között a megszokott normál üzem helyett ügyeleti rendszerben állok rendelkezésre.

Telefonon ez időszak alatt is elérhető vagyok, interneteléréssel viszont csupán a reggeli és esti órákban rendelkezem, így az esetleges megkeresésekkel, feladatokkal csak ekkor tudok foglalkozni.

Boldog Új Esztendőt Kívánunk!

2016 01., 10:32

Békés, sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk! BUÉK 2016!

BUÉK 2016


«12»